Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 28.04.2024, 21:10

Бердянська ЗОШ І-ІІ ст. Осипенківської сільської ради Бердянського району Запорізької області

Меню сайту

14:28
До дня Безпечного Інтернету

    9 лютого 2016 року в Україні пройшов День безпечного Інтернету. Вперше ідея відзначати цю дату була висунута Єврокомісією ще у 2004 році, а функції основного координатора руху були покладені на Insafe – європейську мережу організаційних центрів з пропаганди безпечного, свідомого користування Інтернетом та мобільним зв'язком.

   Україна долучилася до цього процесу лише в 2008 році. Тоді була створена Коаліція за безпеку дітей в інтернеті. Був створений сайт Onlandia, на якому можна знайти ретельно розроблені "інструктажі з техніки безпеки" знаходження в інтернет для всіх категорій населення, завантажити спеціальну "дитячу" версію електронної пошти, вільну від вірусів і спаму.

 

    Сучасні діти знають, що інтернет - це зручна, популярна та корисна можливість для навчання та розваги, але про те, що він несе в собі багато небезпек для дітей і підлітків, часто не здогадуються. Про це говоримо ми, вчителі, батьки, нагадуємо  правила поведінки в мережі .
   Правило перше. Ввічливість в спілкуванні важлива в мережі не менше, ніж в реальному житті.
   Правило друге. Копіювання та поширення чужих текстів - незаконно. Варто з повагою ставитися до авторського права.
   Правило третє. Інформація про сім'ю, про місце вашого проживання, будь-які контакти, а також все, що пов'язано з вашим фінансовим становищем - це закрита інформація, яку не слід поширювати.
   Правило четверте.  Будь-яка людина в інтернеті може з легкістю видавати себе за іншу особу. І це несе в собі величезну небезпеку. Ні в якому разі не можна зустрічатися з незнайомими людьми, навіть якщо ви давно спілкуєтеся.
   Правило п'яте. Вартість відправки sms на різні портали дуже відрізняється, тому, перш за все, варто порадитися з батьками.
   Правило шосте. Послуги в інтернеті не завжди безкоштовні. Не можна скачувати піратські фільми, музику або книги. Найбільш безпечний спосіб отримати нову інформацію - це користуватися ліцензійним контентом в мережі.
   Правило сьоме.  Інтернет - це необхідний інструмент пізнання в сучасних умовах, і якщо вам щось не зрозуміло, то вам  з радістю допоможуть батьки.

   У наш час інтернет став потужним ресурсом, який при правильному використанні допоможе нам розкрити потенціал наших дітей. Головне, що залишається - це забезпечити їх безпеку в режимі онлайн.

 

Переглядів: 329 | Додав: vitoscka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz